Kim Dzsong Un hadgyakorlatot vezetett

Észak-Korea faragatlan válasza Kínának

Kim Dzsong Un személyesen vezényelt egy nagyszabású észak-koreai hadgyakorlatot, amelyen a partraszállást szimulálták.

2014.07.05 12:35MTI
Forrás: Wikipedia

A hadgyakorlaton az északi hadsereg valamennyi haderőneme képviseltette magát. A KCNA aktív vulkánhoz hasonlította a gyakorlatot, amelyet Kim Dzsong Un indított el. Az észak-koreai vezető azt mondta, lehetséges azonnali, pontos és összehangolt támadást, halálos csapást indítani az ország ellenségei ellen.

Kim Dzsong Un sikeresnek ítélte a gyakorlatot, és úgy fogalmazott, "a történelem bizonyította, hogy lehetetlen megvédeni az országot és annak népét", ha nincs erős hadsereg. Hangsúlyozta, hogy a haderő további erősítésére van szükség.

A kommunista ország vezetője azt mondta, hogy az ország ellenségei nemrég észa-koreai vizeket támadtak, és arra figyelmeztetett, hogy ha ez megismétlődik, "gondoskodik arról, hogy keservesen megbánják tetteiket".

A hadgyakorlatot néhány nappal az után tartották, hogy Phenjan a Korea-közi kapcsolatok javítását célzó javaslatot tett Dél-Koreának. A feszültség enyhítésének azonban feltételéül szabta, hogy a dél-koreai hadsereg hagyjon fel minden "ellenséges cselekménnyel" a két ország közötti tengeri határ mentén és máshol.

Megfigyelők szerint a hadgyakorlat válasz lehetett arra, hogy a hagyományosan Phenjan szövetségesének számító Kína elnöke, Hszi Csin-ping hivatalos látogatást tett Szöulban, ahol szót emelt az észak-koreai kísérleti atomrobbantások ellen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.