Koszovó

Lefejezik a bosnyák maffiát

Koszovóban vádat emeltek pénteken a bosznia-hercegovinai és általában a Balkánon zajló szervezett bűnözés egyik vezető alakja, Naser Keljmendi ellen.

2014.07.05 10:25MTI
freedigitalphotos digitalart

A koszovói születésű, de boszniai állampolgárságú férfit tavaly májusban szülőföldjén vették őrizetbe. Boszniát nem sokkal korábban elhagyta, miután bűnszervezetét gyakorlatilag felszámolták, és őt is letartóztatás fenyegette.

Mivel Bosznia-Hercegovina máig nem ismerte el Koszovót, az egykoron Jugoszláviához tartozó két állam között nincs érvényben kiadatási egyezmény.

Az 57 éves Keljmendit - aki a szervezett bűnözés legismertebb alakjainak nemzetközi listáin is szerepelt - gyilkosságokkal, kábítószer-kereskedelemmel és más súlyos bűncselekményekkel vádolják.

Nemzetközi elfogatóparancs alapján vették őrizetbe egy bűntársával együtt, és a hatóságok számos bizonyítékot is találtak náluk.

Az albán nemzetiségű Keljmendi egy kiterjedt, kokain- és heroincsempészettel foglalkozó hálózatot irányított egy szarajevói szállodából. Bosznia-Hercegovinában legalább hat gyilkosság, gyanús eredetű pénzátutalások és nemzetközi drogcsempészet miatt körözték.

Bosznia korábban azt jelezte, hogy kérvényezi a bűnöző kiadatását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.