Fellángoltak az indulatok

Ismét támadta a Gázai övezetet az izraeli légierő

Tűz alá vette a Hamász radikális palesztin szervezet három épületét a Gázai övezetben egy izraeli katonai repülőgép péntek este.

2014.07.04 22:16MTI

Az izraeli hadsereg szóvivője elmondta: Izrael ezzel a területére mért folyamatos támadásokra válaszolt. A hadsereg adatai szerint pénteken palesztin fegyveresek tizennégy rakétát lőttek ki a zsidó állam déli részére. Az izraeli haderő reggel tüzérségi lövésekkel mért válaszcsapásokat gázai katonai célpontokra.

Sajtóértesülések szerint ugyanakkor mindkét oldal tűzszünet elrendelésére törekszik. Az al-Kudsz című palesztin újság arról számolt be, hogy a Hamász és Izrael egyiptomi közvetítéssel megegyezett a kölcsönös támadások beszüntetéséről. A megállapodás tényét izraeli oldalról nem erősítették meg.

Az izraeli hadsereg légicsapásokkal sújtja a Gázai-övezetet, amióta megtalálták a feltehetően palesztin fegyveresek által néhány hete elrabolt három izraeli tizenéves holttestét. Kedd hajnalban elraboltak és megöltek egy palesztin fiatalt is, és az ő pénteki temetését sorozatos összetűzések kísérték radikális palesztin fiatalok és az izraeli biztonsági erők között Jeruzsálemben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.