Ukrán válság

Feltételeket támaszt, de kész a tűzszünetre Porosenko

Ezt maga az államfő jelezte a Joe Biden amerikai alelnökkel folytatott csütörtöki telefonbeszélgetése során.

2014.07.03 20:20MTI
Forrás: youtube.com

Petro Porosenko ukrán elnök bizonyos feltételek teljesülése esetén készen áll tűzszünetet kötni a kelet-ukrajnai oroszbarát lázadókkal, ezt maga az államfő jelezte a Joe Biden amerikai alelnökkel folytatott csütörtöki telefonbeszélgetése során.

"Porosenko hangsúlyozta, hogy kész visszatérni a fegyvernyugváshoz, amint biztosítják arról, hogy ezúttal mindkét fél betartja azt, szabadon engedik a túszokat, és az EBESZ felügyeletével megvalósul a határ ellenőrzése" - olvasható az elnök honlapján megjelent közleményben.

Az ukrán államfő hétfő éjszaka bejelentette, hogy az általa meghirdetett béketerv megvalósításának esélye az oroszbarát lázadók "bűnöző tevékenysége miatt" szertefoszlott, ezért nem hosszabbítja meg az egyoldalú tűzszünetet, ehelyett újult erővel folytatódik a "terrorellenes" művelet Kelet-Ukrajnában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.