Ukrán válság

Porosenko új embert jelölt a védelmi tárca élére

Új embert, Valerij Heletejt jelölte a védelmi tárca élére Petro Porosenko ukán államfő.

2014.07.03 08:31MTI

Amennyiben a törvényhozás elfogadja, a 46 éves vezérezredes, aki az utóbbi hónapokban a közvetlenül az elnöknek és a parlamentnek alárendelt ukrán kormányőrség élén állt, Mihajlo Koval ügyvivő ukrán védelmi minisztert váltja majd ebben a tisztségben.

Az Ütés (UDAR) párt parlamenti frakciójának egyik képviselője azt mondta, hogy Porosenko várhatóan a nap folyamán terjeszti be a jelöltjét elfogadásra a törvényhozásnak. Az államfő ezzel egy időben kezdeményezi majd, hogy Viktor Muzsenko legyen a hadsereg vezérkari főnöke.

"A jelenleg folyó hadműveletek fényében szükség van a fegyveres erők megerősítésére, továbbá komoly, átfogó és szisztematikus megreformálására" - idézte a nyilatkozó Porosenkót, aki előző este találkozott a parlamenti frakciók képviselőivel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.