Bekapcsolódott volna a belharcokba

Az ILIÁ-val együttműködő fiatal nőt vettek őrizetbe Amerikában

A 19 éves nő Szíriába kívánt utazni, ahol egyebek között egy amerikai katonai gyakorlaton szerzett tapasztalatait akarta volna átadni, és be akart kapcsolódni a belharcokba a rezsim ellen "szent háborút" vívók, azaz dzsihadisták oldalán.

2014.07.03 07:06MTI
freedigitalphotos.net/Chuck Felix

Őrizetbe vettek az Egyesült Államokban egy fiatal amerikai nőt, aki a hatóságok gyanúja szerint együtt kívánt működni az Irakban és Szíriában is harcoló, Iraki és Levantei Iszlám Állam (ILIÁ) nevű szélsőséges szunnita szervezettel - jelentette be az amerikai ügyészség szerdán.

Shannon Maureen Conley egy - a sajtó szerint tunéziai - összekötő révén került kapcsolatba a szervezettel, a férfi állítólag tagja az ILIÁ-nak, amely nemrégiben iszlám kalifátus létrehozását jelentette be, és átnevezte magát Iszlám Államnak.

A 19 éves nő - annak tudatában is, hogy hazájában az ILIÁ-t terrorszervezetként tartják nyilván - Szíriába kívánt utazni, ahol egyebek között egy amerikai katonai gyakorlaton szerzett tapasztalatait akarta volna átadni, és be akart kapcsolódni a belharcokba a rezsim ellen "szent háborút" vívók, azaz dzsihadisták oldalán.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.