EU-tisztújítás

Megzavarták az euroszkeptikus pártok az EP alakuló ülését

Küldöttek tucatjai nyilvánították ki az egész európai projekttel szembeni ellenszenvüket, ezzel megbotránkoztatva a többi frakció tagjait.

2014.07.01 18:05MTI
Forrás: Wikipedia

Az euroszkeptikus pártok több tucatnyi képviselője hátat fordított, amikor felcsendült a teremben az Európai Unió himnusza. A franciaországi EP-választást megnyerő szélsőjobboldali Nemzeti Front tagjai ülve maradtak az Örömóda alatt.

"A himnusz és az európai uniós zászló a szolgaságunk jelképei egy olyan politikai unióban, amelyet a brit nép elutasít" - jelentette ki Paul Nuttal, az euroszkeptikus brit Nigel Farage vezette Szabadság és Demokrácia Európája (EFD) nevű képviselőcsoport egyik tagja.

Több képviselő a Twitter-oldalán adott hangot felháborodásának a történtekkel kapcsolatban. Philippe Juvin, a francia jobbközép Népi Mozgalom Uniójának (UMP) politikusa például gyengeelméjűeknek nevezte az euroszkeptikusokat.

"A testvériség elutasítása nem fogja előrevinni a dolgokat" - írta a közösségi oldalon Sylvie Goulard liberális francia képviselő, akit szavai szerint megbántottak ezek a "szégyentelen alakok".

Edward Martin francia szocialista EP-képviselő elítélte a Nemzeti Front elnökének "nevetséges" fellépését, Martin azt kifogásolta, hogy Marine Le Pen is ülve maradt az Európai Unió himnusza alatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.