Méltatás

Felavatták az Európai Parlamentben a Horn Gyuláról elnevezett termet

Az eseményt az MSZP EP-delegációja szervezte, és azon Martin Schulz EP-elnök, Hannes Swoboda, az EP szocialista frakcióvezetője, Udo Bullmann, a német szocialista EP-delegáció vezetője, valamint Tabajdi Csaba, az MSZP EP-delegációjának vezetője méltatta Horn Gyula tevékenységét.

2014.06.10 20:44MTI

Jelen volt és felszólalt Horn András, a néhai miniszterelnök unokája. Az EP vezetése áprilisban döntött úgy, hogy "tekintettel Horn Gyula elvitathatatlan érdemeire Európa és Németország újraegyesítésében, valamint Magyarország uniós csatlakozásában játszott szerepére, termet neveznek el a korábbi magyar miniszterelnök emlékére".

Az A3H1 jelzésű tanácskozóterem elnevezését Horn Gyuláról Tabajdi és Bullmann kezdeményezte. A döntést követően a Fidesz EP-küldöttsége - közleményében hangoztatva, hogy a néhai kormányfő személye megosztja a magyar társadalmat - ellenezte, hogy terem viselje Horn Gyula nevét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.