Népszabadság

Termet neveznének el Horn Gyuláról az Európai Parlament épületében

Surján László, az EP magyar KDNP-s alelnöke azonban levélben fordult a testület tagjaihoz a pozitív döntés ellen érvelve.

2014.04.11 08:29MTI

Termet nevezhetnek el Horn Gyuláról az Európai Parlament épületében az EP szocialista frakciójának magyar és német delegációja javaslatára - írta a Népszabadság.

A lap pénteki cikke szerint hétfőn ülésezik a döntésre hivatott testület.

Surján László, az EP magyar kereszténydemokrata alelnöke azonban levélben fordult a testület tagjaihoz a pozitív döntés ellen érvelve. Azt írta: Horn Gyula megítélése megosztja a magyar társadalmat, a korábban betöltött szerepe, illetve az 1956 utáni tevékenysége miatt.

A szocialisták Magyarország uniós csatlakozásának 10. évfordulója és a Horn Gyula akkori külügyminiszter által bejelentett határnyitás 25. évfordulója kapcsán tartják fontosnak az elnevezés időzítését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.