Dötroá

Detroit talpra állításában segédkezik Madonna

A szülővárosaként szeretett Detroit felvirágoztatásába kezdett Madonna: az énekesnőtől kapott adományból egyebek közt kibővül a város ifjúsági ökölvívóterme és új felszerelések, berendezések kerülnek az egyik helyi iskolához.

2014.07.01 14:05MTI
Forrás: Wikipedia

Az énekesnő szóvivőjének közleménye szerint az adomány, amelyből három detroiti szervezet részesül, a város "hosszú távú támogatásának első lépcsőfoka". Az összegből kibővítik a Downtown Youth Boxing Gym belvárosi ifjúsági boksztermet, amely egyebek közt iskola utáni ingyenes ökölvívó edzéseket biztosít több tucat fiatal számára.

A támogatás révén új berendezéseket, művészeti és zenei felszereléseket kap a Detroit Achievement Academy, valamint a hajléktalan nőket foglalkoztató The Empowerment Plan humanitárius szervezet munkáját is segítik az adományból.

"Nagyon megindított annak a sok embernek az erőfeszítése, akiket megismertem, és akik arra tették fel az életüket, hogy segítsenek a detroiti gyerekeknek és felnőtteknek a szegénységből való kitörésben. Egyértelmű volt számomra, hogy részese kell, hogy legyek mindennek és segítenem kell Detroit talpra állításában" - fogalmazott közleményben az énekesnő, a város azon erőfeszítéseire utalva, amelyekkel Detroit igyekszik kilábalni az Egyesült Államok történetének legnagyobb önkormányzati csődjéből.

A közlemény nem részletezi, hogy Madonna pontosan mekkora összeggel támogatja a várost. A pop királynője június elején töltött fel képeket az Instagramra detroiti látogatásáról és a fotók egyikén a The Empowerment Plan szervezetnél dolgozó nőkkel mosolyog együtt.

Az 55 éves énekesnő a Michigan állambeli Bay Cityben, illetve a Detroit környéki Rochester Hillsben nevelkedett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.