Újabb összeomlott épület Indiában

Kilencven munkást temettek maguk alá a romok

Az épülőben lévő, tizenegy emeletes ház szombat este dőlt össze a dél-indiai Tamilnádu állam székhelyének számító Csennai külvárosában.

2014.06.29 16:51MTI

Újabb épület omlott össze Indiában, a romok mintegy kilencven munkást temettek maguk alá, legkevesebb tizenegy ember életét vesztette.

Az épülőben lévő, tizenegy emeletes ház szombat este dőlt össze a dél-indiai Tamilnádu állam székhelyének számító Csennai külvárosában. Szakértők szerint a tragédiát a heves monszunesőzések okozták.

Az építőmunkások éppen az alagsorban álltak sorban a fizetésükért, amikor az épület összeomlott. A romok mintegy kilencven embert temettek maguk alá. A katasztrófavédelem dolgozói lángvágók és ásók segítségével próbálják megtalálni az eltűnteket.

A hatóságok tájékoztatása szerint eddig harmincegy embert sikerült kimenteniük, közülük négyen a helyszínen, heten pedig kórházba szállításuk után vesztették életüket. Nem tudni pontosan, hányan rekedtek a romok alatt, a katasztrófavédelmi szolgálat egyik munkatársa azonban arról számolt be, hogy a törmelékek alól erőtlen hangok szűrődnek ki.

A mentést irányító férfi elmondta, hogy a romok eltakarítása két-három napig fog tartani. A rendőrség az ügy kapcsán a kivitelezést végző vállalat öt tisztségviselőjét őrizetbe vette. India fővárosában, Újdelhiben is összeomlott egy épület szombaton.

A baleset következtében tizenegy ember meghalt, a halálos áldozatok között öt gyermek és három nő is van. A négyemeletes ház csaknem ötven évvel ezelőtt épült. Még vizsgálják, mitől omlott össze.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.