Tűzszünet

Megkezdődött a nemzetközi tárgyalások második fordulója Donyeckben

A Donyec-medencei tűzszünet szabályait, valamint a tűzszünet ellenőrzésének alapelveit vitatják meg. Jelen van az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) két képviselője is.

2014.06.27 16:24MTI

Megkezdődött Donyeckben pénteken a kelet-ukrajnai konfliktus békés megoldását kereső többoldalú tárgyalások második szakasza a kijevi vezetés és az oroszbarát szakadárok képviselői között.

Mint Viktor Medvedcsuk, a békés rendezéssel foglalkozó nemzetközi csoport tagja közölte, a tárgyalásokon a Donyec-medencei tűzszünet szabályait, valamint a tűzszünet ellenőrzésének alapelveit vitatják meg. Jelen van az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) két képviselője is.

A kelet-ukrajnai válság ügyében az első többoldalú tárgyalási fordulót hétfőn tartották Donyeckben. Egy brüsszeli diplomáciai forrás szerint Petro Porosenko ukrán elnök beleegyezett abba, hogy hétfőig meghosszabbítsa a pénteken lejáró tűzszünetet.

Ezt az ukrán elnök hivatalosan nem erősítette meg. Utalt arra, hogy a tűzszünet csak késő este jár le, ő addig befejezi a szükséges Ukrajnán belüli konzultációkat, majd meghozza a döntést.

A tűzszünetet továbbra is megsértik. Ismeretlen fegyveresek a Donyeck megyei Artemivszkben kora hajnalban rálőttek egy polgári autóbuszra, megölve annak sofőrjét és egyik utasát, Luhanszk megyében pedig két robbantással megrongáltak egy vasuti hidat - közölte honlapján az UNIAN ukrán hírügynökség.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.