Drónocaust

Több mint 400 amerikai drón zuhant már le a 2001 óta

Az előző évtized kezdete óta 418 pilóta nélküli amerikai repülőgép, azaz drón zuhant le világszerte.

2014.06.21 10:55MTI
Forrás: Wikipedia

A Washington Post saját vizsgálódásain alapuló cikk szerint emberéletet egyetlen baleset sem követelt, az incidensek nagy száma ugyanakkor kérdéseket vet fel a drónok polgári forgalmazásra is kiterjesztett, szélesebb körű kereskedelmének terveivel kapcsolatban. Néhány esetben ráadásul nem sok hiányzott ahhoz, hogy a zuhanás halált is okozzon.

A vizsgálat 50 ezer oldalnyi jelentés áttanulmányozásán alapul, és csak a legnagyobb (felderítő vagy támadó) drónokra vonatkozik, mint a Predator, a Reaper, a Global Hawk, a Hunter vagy a Grey Eagle.

A legsúlyosabb balesetek Afganisztánban (2001 óta 67), az Egyesült Államokban (47) és Irakban (41) történtek. Az okok közül leggyakoribb a műszaki hiba és a rossz időjárás volt, de emberi mulasztás miatt is zuhantak már le drónok.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.