"Cannabis-királyság"

Nem bírnak az albánok a marihuána-termesztőkkel

Az albán rendőrség további több száz tagját vezényelték kedden erősítésként a marihuánatermesztés fellegvárának számító dél-albániai faluhoz, ahol előző nap nagyszabású fegyveres akciót indítottak az ott tevékenykedő bűnbandák tagjai ellen.

2014.06.17 15:25MTI
Forrás: Wikipedia

A rendőrség közölte, hogy ötszázról nyolcszázra emelik a biztonsági erők tagjainak számát Lazarat falu környékén, ahol a bűnözők hétfő óta rakétavetőkkel és gépfegyverekkel támadják a rendőröket, köztük a különleges alakulatok tagjait.

Az összetűzésekben kedden megsebesült a különleges erők egyik tagja.

Hivatalos beszámolók szerint a hatóságok őrizetbe vettek hat embert, akiket a lövöldözésben való részvétellel, és egy helyi tévéstáb megtámadásával vádolnak. Emellett a rendőrség mintegy 11 ezer tő vadkendert pusztított el.

Az albán fővárostól, Tiranától 230 kilométerre délre fekvő, "Cannabis-királyságnak" nevezett Lazarat falu lakói ellen hétfőn indított ostromot a rendőrség több száz tagja, miután mintegy harminc kábítószer-termesztő tüzet nyitott a biztonsági erők razziázó tagjaira. A hatóságok azt ígérték, hogy addig folytatják az akciót, ameddig nem sikerül felszabadítani a falut a bűnözőktől.

Az albán hatóságok azt feltételezik, hogy a bűnszervezetek évente 900 ezer tonna vadkendert termesztenek a 2200 lakosú Lazarat területén, mintegy 4,5 milliárd euró értékben. Ez az összeg közel fele a balkáni állam bruttó hazai termékének.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.