Óriási mennyiséget állítanak elő évente

Ostrom alá vették az albán marihuánatermesztés fellegvárát

Az albán hatóságok azt feltételezik, hogy a bűnszervezetek évente 900 ezer tonna vadkendert termesztenek a 2200 lakosú Lazarat területén, mintegy 4,5 milliárd euró értékben.

2014.06.16 14:42MTI
Forrás: YouTube

Az albán rendőrség nagyszabású fegyveres akciót indított hétfőre virradóra egy, a marihuána-termesztés fellegvárának számító dél-albániai falunál, az ott tevékenykedő bűnbandák tagjai ellen.

A hivatalos beszámolók szerint a bűnözők rakétavetőkkel és gépfegyverekkel támadtak rá a biztonsági erőknek az akcióban részt vevő mintegy ötszáz tagjára, köztük a különleges alakulatok tagjaira, akik éjszaka körbevették a települést.

Korábban egy kisebb rendőri egységet meghátrálásra kényszerítettek a bűnözők. A rendőrség közölte, hogy a műveletet a kábítószer-előállítás felszámolására indították a "Cannabis-királyságnak" nevezett Lazarat település környékén, és addig folytatják az akciót, ameddig nem sikerül felszabadítani a falut a bűnözőktől.

A biztonsági erők azt követelik Lazarat lakóitól, hogy tegyék le a fegyvert. A hatóságok adatai szerint a hétfői rajtaütés során senki sem sérült meg.

Az albán hatóságok azt feltételezik, hogy a bűnszervezetek évente 900 ezer tonna vadkendert termesztenek a 2200 lakosú Lazarat területén, mintegy 4,5 milliárd euró értékben. Ez az összeg közel fele a balkáni állam bruttó hazai termékének.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.