Elvis Pista

Meggyilkolták az egyik koszovói képviselőjelöltet

Hashim Thaci kormányfő párttársára egy étterem udvarán lőttek rá, ahol felesége születésnapját ünnepelte.

2014.06.15 12:48MTI

Meggyilkolták a koszovói előre hozott parlamenti választásokat megnyerő, Koszovói Demokrata Párt (PDK) egyik képviselőjelöltjét, Elvis Pistát vasárnap hajnalban a nyugat-koszovói Orahovacon - számolt be vasárnap honlapján a B92 televízió koszovói rendőrségi információkra hivatkozva.

A hivatalos közlemény szerint Hashim Thaci kormányfő párttársára egy étterem udvarán lőttek rá, ahol felesége születésnapját ünnepelte. A támadást követően kórházba szállították, ahol azonban nem tudták életét megmenteni. A gyanú szerint kiskaliberű, hangtompítós fegyverből, hátulról lőttek rá.

A képviselőjelöltet ért támadás okait még vizsgálják. A médiajelentések arra is emlékeztettek, hogy a támadás a választások után, egy politikai feszültségekkel teli időben történt. A meggyilkolt politikus választókerületében még nem hirdették ki a választási végeredményt.

Hashim Thaci eddig kormányfő pártja ugyan megnyerte a június 8-i előre hozott parlamenti választásokat, de ahhoz, hogy harmadszor is kormányt alakíthasson, koalíciós partnerekre lenne szüksége. Az ellenzéki pártok viszont a voksolást követően megállapodást kötöttek egymással, és Ramush Haradinajt, a Szövetség a Jövőért nevű párt elnökét javasolták a kormányfői posztra. Atifete Jahjaga elnök egyelőre egyik politikust sem kérte fel kormányalakításra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.