Választások

Koszovó: a kormányfő pártja győztesnek nyilvánította magát

Az exit poll-eredmények egyik meglepetése a baloldali, Önrendelkezést! (Vetëvendosje! - LVV) nevű párt 15,2 százalékos támogatottsága.

2014.06.09 08:53MTI

Hashim Thaci miniszterelnök pártja, a Koszovói Demokrata Párt (PDK) győztesnek nyilvánította magát hétfő hajnalban az előre hozott parlamenti választásokon.

A voksok 15 százalékának összeszámlálása alapján a választási bizottság bejelentette, hogy a PDK vezet 31 százalékkal, a fő ellenzéki Koszovói Demokrata Szövetség (LDK) pedig 25 százalékot szerzett.

A Gani Bobi közvélemény-kutató intézet exit poll-felmérést készített az urnák lezárása után, és közölte a Zeri című napilap honlapján, hogy a PDK a voksok 33,1 százalékát szerezte meg, az LDK pedig 30,4 százalékát. Az exit poll-eredmények egyik meglepetése a baloldali, Önrendelkezést! (Vetëvendosje! - LVV) nevű párt 15,2 százalékos támogatottsága. Az öt százalékos parlamenti küszöböt a Gani Bobi szerint rajtuk kívül egészen biztosan átlépi a Ramush Haradinaj vezette Szövetség a Jövőért (AAK).

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.