Nagy gond nem volt

Lezárult a szavazás Koszovóban

Nagyobb rendellenességek nélkül zajlott az előre hozott parlamenti választás Koszovóban vasárnap.

2014.06.08 19:55MTI
freedigitalphotos.net/Jeroen Van Oostrom

A központi választási bizottság 19 órakor nyilvánosságra hozott adatai szerint az 1,78 millió szavazópolgár 43,42 százaléka járult az urnák elé, hogy a 120 fős pristinai törvényhozás következő négyéves összetételéről döntsön.

A helyi megfigyelők csak kisebb rendellenességekről számoltak be. Nenad Rikalo, a választási bizottság egyik szerb tagja közölte: az előzetes bejelentésekkel ellentétben volt néhány olyan hely, ahol nem engedélyezték, hogy a helyi szerbek a Belgrád által kibocsátott személyigazolvány felmutatásával voksoljanak.

Olyan bejelentés is érkezett, miszerint a politikai pártok megfigyelői "nyomást gyakorolnak" a szavazásra várókra. Laura Pula, a koszovói államügyészség választásokért felelős koordinátora délutáni sajtótájékoztatóján arról számolt be, hogy a rendőrségnek hét esetben jelentettek visszaélést, nyolc személyt pedig letartóztattak.

A szavazóhelyek bezárása előtt alig 30 perccel az egyik településen eddig ismeretlen személyek elkezdték "feltölteni" a szavazóurnákat - számolt be a koszovói Klan TV. Az előzetes eredmények éjfél körül várhatók, a választási bizottság pedig körülbelül egy hónap múlva ígért végleges és hivatalos eredményeket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.