Kínában

Ólomszennyezés gyanúja miatt kellett bezárni egy vegyi üzemet

Több mint háromszáz gyermek esetében mutattak ki a vértesztek literenként 322 mikrogramm ólmot a Hunan tartományban található Dapu városában.

2014.06.15 11:27MTI
Forrás: youtube.com

Bezártak egy vegyi üzemet Kína középső részén, miután a megengedett értéket háromszorosan meghaladó mennyiségű ólmot találtak a környéken lakó gyerekek vérében - közölte a helyi kormányzat sajtóirodája.

Több mint háromszáz gyermek esetében mutattak ki a vértesztek literenként 322 mikrogramm ólmot a Hunan tartományban található Dapu városában. A helyi hatóságok bezáratták az ott működő Mejlun vegyi üzemet és vizsgálatot rendeltek el.

A helyi lakosok elmondása szerint az üzem kezeletlenül bocsátott ki szennyező port és szennyezett vizet. Mindkettő okozhatott ólomszennyezést.

A vér túl magas ólomtartalma az idegrendszer károsodását okozhatja, magas vérnyomáshoz és vérszegénységhez vezethet. Súlyos esetben görcsöket, eszméletvesztést és halált okozhat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.