Migráció

Több mint 300-at kimentett, de talált tíz halott menekültet is az olasz parti őrség

Olasz hajók a fedélzetükre vettek 281 menekültet, akik egy bajba jutott halászhajón vesztegeltek, és azt állították, hogy szíriaiak.

2014.06.15 09:18MTI

Több mint 300 menekültet mentett meg szombaton az olasz parti őrség és a haditengerészet a Földközi-tengeren, és rátalált tíz halott menekültre is, akinek a csónakja felborult - közölte egy haditengerészeti tisztségviselő.

Olasz hajók a fedélzetükre vettek 281 menekültet, akik egy bajba jutott halászhajón vesztegeltek, és azt állították, hogy szíriaiak.

A másik esetben a felborult csónakba 39 túlélő kapaszkodott, őket mind sikerült biztonságba helyezni. Nem lehet tudni azonban, hogy hányan voltak eredetileg a csónakban - közölte a tisztségviselő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.