Szíria

Pokolgép robbant egy Irakhoz közeli piacon, sok halott

Autóba rejtett pokolgép robbant egy piacon Szíria északi részén, az iraki határ közelében, a szíriai állami televízió szerint legkevesebb harminc "terrorista" meghalt.

2014.06.14 13:45MTI
Forrás: Wikipedia

A nagy erejű robbanás Dajr az-Zaur tartományban, az iraki határtól mintegy 80 kilométerre lévő al-Majadín városban volt. A régiót a lázadók és az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat szíriai csoportja, az an-Nuszra Front tartja ellenőrzése alatt. Az an-Nuszra Front nem pusztán a damaszkuszi rezsim, hanem az Irakban és Szíriában egyaránt jelenlévő Iraki és Levantei Iszlám Állam (ILIÁ) szunnita szélsőséges csoport ellen is harcol, amelynek ugyancsak Dajr az-Zaur az egyik bástyája.

A régióbeli lázadók egyike az AFP francia hírügynökséggel azt közölte, hogy a majadíni merényletet az ILIÁ követte el, és a halottak közül legkevesebb 15 civil.

A Bassár el-Aszad elnökhöz hű állami televízió szerint a harminc halott mellett tucatnyi sebesültje is van a merényletnek. Az OSDH nem közölt számokat a sebesültekről.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.