Sötétbőrű testvérem

Indiánokkal haverkodik Obama

Hivatalba lépése óta először látogatott indián rezervátumba Barack Obama amerikai elnök.

2014.06.14 10:55MTI
Forrás: Wikipedia

A politikus pénteken a Standing Rock sziú rezervátumot kereste fel a felesége kíséretében. Barack Obama törzsfőnökökkel és fiatalokkal találkozott, és elsősorban az őslakosok leszármazottainak mindennapi életében felmerülő kihívásokról tájékozódott - közölte a Fehér Ház.

A washingtoni tájékoztatás szerint az elnök több új kezdeményezést is tervez az indiánok helyzetének javítására, mindenekelőtt az oktatás területén.

Obama elnökjelöltként járt a varjú indiánoknál Montanában, és a törzs tiszteletbeli tagjává fogadták. Hivatalba lépése óta minden évben találkozik törzsfőnökökkel a Fehér Házban. Célkitűzései között szerepel az indiánok gazdasági helyzetének, egészségügyi ellátásának javítása, valamint a nagyobb esélyek megteremtése számukra az oktatás és a munka világában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.