Járműbe rejtették a bombát

Öngyilkos merénylet egy ellenőrzőpont ellen Bengáziban

Járműbe rejtett pokolgéppel követtek el öngyilkos merényletet a biztonsági erők egyik ellenőrző pontja ellen szerda este a Líbia keleti részén fekvő Bengáziban.

2014.06.12 08:03MTI
freedigitalphotos.net/cbenjasuwan

Szulejmán al-Aguri körzeti rendőrfőnök elmondta, hogy a támadót lelőtték, ennek ellenére a biztonsági erők öt tagja megsebesült. Hozzátette, hogy a járműben nagy mennyiségű robbanószer volt felhalmozva. A detonáció következtében hatalmas kráter keletkezett a helyszínen.

Egy, a helyszínen szolgálatot teljesítő rendőr arról számolt be, hogy az öngyilkos merénylő egy hűtőkamiont vezetett és az ellenőrzőponthoz érkezve működésbe hozta az abban elrejtett robbanóanyagot.

A biztonsági erők egy tagja súlyosan megsebesült, a robbanásban elvesztette egyik lábát. Ez volt a második ilyen terrortámadás ez ellen a rendőrségi ellenőrzőpont ellen. A korábbi támadásban, tavaly decemberben 13 ember halt meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.