Foci-vb

A metródolgozók nem sztrájkolnak csütörtökön, de repülőtériek igen

Szerda éjfélkor sztrájkba léptek a riói repülőterek jegy- és poggyászkezelői, valamint a takarítók, mert nem kapták meg az általuk követelt béremelést.

2014.06.12 07:31MTI
freedigitalphotos.net/num_skyman

A Sao Pauló-i metró dolgozói nem sztrájkolnak csütörtökön, de Rio de Janeiro három repülőtere alkalmazottainak 20 százaléka 24 órás munkabeszüntetést tart ezen a napon.

A metródolgozók leszavazták, hogy a sztrájk keddi felfüggesztése után csütörtökön ismét ne vegyék fel a munkát a munkaadóval fennálló bérvitájuk miatt.

Szakszervezetüknek a vezetője, Altino Prazeres közölte, hogy egyelőre várnak, mit ajánl a közlekedési vállalat, de nem tartják kizártnak, hogy tartanak még munkabeszüntetést a labdarúgó-világbajnokság idején.

Szerda éjfélkor azonban sztrájkba léptek a riói repülőterek jegy- és poggyászkezelői, valamint a takarítók, mert nem kapták meg az általuk követelt béremelést. Csak a dolgozók 20 százaléka nem dolgozik, mert ha meghaladnák ezt az arányt, akkor a szakszervezetnek súlyos büntetést kellene fizetnie.

Az észak-brazíliai Natal városban, ahol az Egyesült Államok játssza első mérkőzését Ghána ellen hétfőn, a buszvezetők maradnak otthon csütörtökön egész nap nem teljesülő bérkövetelésük miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.