Dzsalal Talabani

Irak: robbantottak az államfő pártjának egy irodájánál, újabb halottak

A tizenkilenc halálos áldozat között volt egy magas rangú rendőrtiszt és négy testőre is.

2014.06.08 12:24MTI

Kettős robbantásos merénylet történt az iraki államfő, Dzsalal Talabani által vezetett Kurdisztáni Hazafias Szövetség (PUK) párt egy irodájánál vasárnap, a támadásban legalább tizenkilencen életüket vesztették.

A hatóságok közlése szerint a reggeli órákban először egy öngyilkos merénylő robbantotta fel magát a Bagdadtól 125 kilométerre északkeletre fekvő Dzsalula településen található iroda mellett, nem sokkal később, a rendőrök helyszínre érkezése után pedig egy autóba rejtett pokolgép lépett működésbe ugyanott.

A támadásban hatvanöten megsebesültek. A tizenkilenc halálos áldozat között volt egy magas rangú rendőrtiszt és négy testőre is. A környező házakban és autókban is kár esett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.