Halállal végződött a túszejtési kísérlet

Fegyveres támadás egy georgiai bíróság ellen

Rendőrök végeztek pénteken egy fegyveressel, aki megtámadta a bíróság épületét a Georgia állambeli Cummingsban.

2014.06.06 21:55MTI

A robbanóanyagokkal és gépkarabéllyal felszerelkezett Dennis Marx terepjáróval érkezett a bíróság elé, ahol a szélvédőn átlőve megsebesített egy seriff-helyettest és házilag készített szöges szalagokat dobált ki az ablakon, hogy feltartóztassa a kiérkező rendőrautókat.

Marx megpróbálta elgázolni az általa lábon lőtt seriff-helyettest, majd az épületben szolgálatot teljesítő biztonsági emberekkel mintegy másfél perces tűzharcot vívott, amely során több gázgránátot is eldobott. A rendőrök a nála talált eszközökből arra következtettek, hogy túszejtésre készült.

A 48 éves férfit, akinek korábban is volt már dolga a hatósággal, pénteken kábítószer- és fegyverbirtoklással kapcsolatos vádakkal hallgatta volna ki a bíróság.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.