Megkezdődött az ünnepség

Normandiai partraszállás: legelőször a civil áldozatokra emlékeznek

"Azt szeretném a 70. évfordulón, hogy a nemzeti megemlékezés mindenkihez szóljon, civilekhez és katonákhoz is. Azt szeretném, ha elismernék a normandiaiak szerepét".

2014.06.06 10:21MTI

A mintegy 20 ezer francia civil áldozatra való emlékezéssel megkezdődött pénteken a nyugat-franciaországi Caenban a normandiai partraszállás hetvenedik évfordulója alkalmából rendezett ünnepség.

"Azt szeretném a 70 évfordulón, hogy a nemzeti megemlékezés mindenkihez szóljon, civilekhez és katonákhoz is. Azt szeretném, ha elismernék a normandiaiak szerepét" - mondta Francois Hollande francia államfő a civil áldozatok emlékére emelt emlékmű avatásánál.

Ez az első alkalom, hogy Franciaországban állami szinten megemlékeznek arról a 20 ezer civil áldozatról, akik 1944. június 6. és augusztus 22. között a szövetségesek bombázásaiban vesztették életüket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.