Januárban váltak külön a francia elnökkel

Hollande volt élettársa örül, hogy nem kell kezet fognia Putyinnal

Valérie Trierweiler, a francia elnök volt élettársa egy Tweet-bejegyzésben azt írta: örül, hogy nem kell Vlagyimir Putyin orosz elnökkel kezet fognia, akit Francois Hollande államfő csütörtök este vacsorán lát vendégül az Elysée-palotában.

2014.06.05 12:24MTI
Forrás: YouTube

"Örülök vagyok, hogy nem kell kezet fognom Putyinnal" - írta a Paris Match magazin újságírója a Twitteren szerda este azután, hogy a TF1 francia kereskedelmi televízióban és az Europe 1 kereskedelmi rádióban az orosz elnök ironikusan beszélt Hillary Clinton amerikai külügyminiszterről.

"Jobb nem vitatkozni a nőkkel. De Hillary Clinton soha nem volt elegáns a megnyilatkozásaiban. ... Amikor az emberek átlépik a határokat, soha nem azért teszik mert túl erősek, hanem azért, mert túl gyengék. De a gyengeség talán nem a legfőbb hibája egy nőnek" - fogalmazott Putyin.

Az orosz elnök francia kollegájának meghívására csütörtök este érkezik Franciaországba a normandiai partraszállás hetvenedik évfordulójának ünnepségei alkalmából. Putyin és Hollande a francia elnöki hivatalban vacsoráznak együtt este 9 órakor. Elsősorban az ukrajnai helyzet lesz terítéken.

Hollande csütörtökön este viszont kétszer fog vacsorázni, Putyin előtt ugyanis Barack Obama amerikai elnököt látja vendégül este 7 órakor egy párizsi étteremben.

Az amerikai és az orosz elnök először csak pénteken a normandiai díszebéden fog találkozni, de kétoldalú megbeszélést nem terveznek. Valérie Trierweiler, aki január óta él külön a francia elnöktől, mindig is vállalta önálló, sokszor diplomáciai bonyodalmakat okozó véleményét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.