Enélkül "nincs oka"

Hollande nem jelölteti magát újra, ha nem csökken a munkanélküliség

Francois Hollande francia államfő pénteken azt mondta, hogy "nincs oka újrajelöltetni magát", ha 2017-ig nem csökken a munkanélküliség.

2014.04.18 17:59MTI
freedigitalphotos.net/arztsamui

"Ha a munkanélküliség nem csökken 2017-ig, semmilyen okom nem lesz arra, hogy jelölt legyek, vagyis semmilyen esélyem nem lesz arra, hogy újraválasszanak" - mondta a köztársasági elnök a közép-franciaországi Clermont-Ferrand-ban a Michelin gumiabroncs cégnél tett gyárlátogatását követően az üzem vezetőivel és szakszervezeti képviselőivel elköltött ebéden.

Az államfő ezt a munkanélküliséget érintő kérdésre adott válaszában mondta. Emlékeztetett arra, hogy elnöki mandátuma legfőbb feladatának a munkahelyteremtést és a munkanélküliség csökkentését tekinti, mindenekelőtt a fiatalok körében.

"Minden energiánkat erre fogjuk fordítani, mert nincs is más tét" - hangsúlyozta Hollande. Francois Hollande államfő korábban 2013 végére ígérte a munkanélküliség emelkedésének megállítását, majd a kormány februárban ezt a határidőt kitolta 2014 végére, azt remélve, hogy akkor indulhat meg az állástalanok számának csökkenése.

Tavaly decemberben az álláskeresők száma elérte a 3,3 milliós rekordot. A francia statisztikai hivatal előrejelzése szerint 2014 első felében várhatóan 10 százalékon fog stagnálni a munkanélküliség.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.