A hírességek különkiadásában

Merkeltől kért telefonos segítséget a kvízjáték szereplője

Merkel pártja, a konzervatív CDU egy parlamenti képviselője a kvízjáték hírességeket felvonultató különkiadásának felvételén nem tudott válaszolni egy kérdésre, amelynek helyes megválaszolásáért hatszámjegyű nyeremény járt, és telefonos segítői is tanácstalanok voltak.

2014.06.02 13:39MTI
Forrás: YouTube

Miután már mind a három "telefonjokert" felhívták, és egyik sem tudott válaszolni a volt NDK-ra vonatkozó kérdésre, a nyugat-németországi Észak-Rajna-Vesztfáliából származó politikus arról kezdett beszélgetni a műsorvezetővel, hogy a főnöke, a pártelnök-kancellár Angela Merkel az NDK-ban nőtt fel és valószínűleg kiismeri magát a feladványban érintett területen.

A játékos, Wolfgang Bosbach végül megkérte a műsorvezetőt, hogy hozassa ki a mobiltelfonját az öltözőből. A készüléket meg is kapta, kikereste Merkel számát és felhívta - zárul a beszámoló, amely szerint a hétfő esti adásban derül majd ki, hogy a kancellár fogadta-e a hívást és tudta-e a választ.

A kvízjátéknak ez a 28. különkiadása, amelyben híres németek szerepelnek és a nyereményt jótékony célra ajánlják fel. A hírességek az eddigi adásokban 24 millió eurót gyűjtöttek össze.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.