Évforduló

Könnygáz és vízágyú Ankarában

Könnygázt és vízágyúkat vetett be a török rendőrség, hogy feloszlassa a kormányellenes tüntetéssorozat kirobbanásának első évfordulója alkalmából összegyűlt tömeget Isztambulban és Ankarában.

2014.05.31 19:29MTI
Fotó: haberturk.com

Isztambulban összecsapások alakultak ki a kormány lemondását követelő több száz tüntető és a rendőri erők között a Taksim tér közelében.

A nap folyamán a hatóságok lezárták a térre vezető utakat, hogy megakadályozzák a tiltakozó megmozdulás szerveződését.

Recep Tayyip Erdogan török miniszterelnök óva intette a lakosságot a megmozdulásokon való részvételtől, és a hatóságok kemény fellépésével fenyegetett.

Pontosan egy évvel ezelőtt kezdődtek a kormányellenes tüntetések az isztambuli Taksim tér közelében lévő Gezi park átépítése elleni tiltakozásul.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.