Megpróbáltak bejutni a Taksim térre

Vízágyúkkal, könnygázzal kergették szét a tüntetőket Isztambulban

Vízágyúk és könnygáz bevetésével kergette szét a török rendőrség csütörtökön Isztambulban azt a több száz tüntetőt, akik május 1. alkalmából - a tilalom ellenére - megpróbáltak bejutni a kormányellenes megmozdulások nyomán híressé vált Taksim térre.

2014.05.01 09:47MTI
freedigitalphotos.net/worradmu

Egy helyszínről tudósító újságíró szerint a rohamrendőrök vízágyúk fedezetében indították meg akciójukat a tüntetők ellen, akik torlaszokat emeltek a szomszédos Besiktas negyedben, majd megpróbáltak behatolni a Taksim térre.

A török metropoliszban több helyszínen tüntetők ezrei gyülekeztek csütörtök délelőtt a munka ünnepi felvonulásokra. Május 1. csak 2009 óta munkaszüneti nap Törökországban.

Azelőtt ezen a napon országszerte rendre erőszakos összecsapásokba torkolltak a május 1-jei megmozdulások. A Taksim tér neve szorosan összefonódott a törökországi május 1-jei megmozdulások történetével. 1977-ben 34 ember halt meg a téren, miután egy közeli épületből tüzet nyitottak a tüntető tömegre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.