A tálib lázadók új akciója?

Tucatnyian haltak meg pokolgép robbanása miatt Afganisztánban

Tizenkét civil, köztük hét nő és három gyerek halt meg szombaton pokolgép robbanásának következtében a kelet-afganisztáni Gazni tartományban.

2014.05.31 13:35MTI
Forrás: Wikipedia

Abdullah Hairhva, Gazni körzet kormányzója elmondta, hogy az áldozatok egy olyan buszon utaztak, amely mellett felrobbant az út mentén elhelyezett pokolgép. Gazni tartomány kormányzójának szóvivője viszont azt közölte, hogy az áldozatok két járművel utaztak, és esküvőre tartottak.

Egyelőre senki sem jelentkezett a merénylet elkövetőjeként, de Hairhva a tálib lázadókat vádolta. A tálibok általában házi készítésű robbanószerkezetekkel hajtanak végre öngyilkos merényleteket vagy közút támadásokat a biztonsági erők ellen, és terrorcselekményeikben civilek is meghalnak.

Tavaly több mint 2900 polgári lakos halt meg és 5700 sebesült meg az afganisztáni konfliktusban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.