Afganisztánban

"Tavaszi offenzíva": tálib rakétatámadások a nyitányon

Több rakétatámadás történt Afganisztán fővárosában, Kabulban hétfőn, a tálib lázadók által meghirdetett "tavaszi offenzíva" első napján.

2014.05.12 08:26MTI

A Hszinhua kínai hírügynökség arról számolt be, hogy Kabul központjában, az elnöki palota és külföldi nagykövetségek közelében legalább két rakéta csapódott be, míg az ANSA olasz hírszolgálat forrásai azt mondták, hogy a kabuli repülőtér közvetlen közelében történtek támadások.

Halottakról és sebesültekről nem érkeztek jelentések.

A tálibok csütörtökön jelentették be, hogy hétfőn helyi idő szerint hajnali öt órakor megindítják tavaszi hadműveletüket az Afganisztánt "megszálló külföldi erők ellen", amely során a külföldi katonák mellett afgán kormánytisztviselők, parlamenti képviselők és egyéb állami hivatalokat viselő személyek ellen ígértek merényleteket.

A tálibok tavaly tavaszi offenzívája egyébként afgán biztonsági tisztségviselők szerint nem járt semmilyen eredménnyel, és annak hatása javarészt a médiapropagandára korlátozódott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.