Zarándokok tízezrei előtt

Ferenc pápa az ukrajnai békéért és az afganisztáni áldozatokért imádkozott

Az ukrajnai békéért és a pusztító afganisztáni földcsuszamlás áldozataiért imádkozott vasárnap Ferenc pápa úrangyala imádságában.

2014.05.04 15:48MTI
freedigitalphotos.net/Vichaya Kiatying-Angsulee

Előzőleg Lengyelország védőszentje, Szent Szaniszló tiszteletére mutatott be misét a katolikus egyházfő.

Ferenc pápa vasárnap déli úrangyala imádságában (angelus), a vatikáni Szent Péter téren összegyűlt zarándokok tízezrei előtt az ukrajnai konfliktus halálos áldozataiért és hozzátartozóikért imádkozott.

Aggodalmának adott hangot az ukrajnai helyzet miatt és reményét fejezte ki, hogy az ország a testvériesség szellemében eljut a megbékéléshez. Ferenc pápa a múlt szombaton fogadta Arszenyij Jacenyuk ukrán miniszterelnököt.

Az audiencián a pápa a konfliktusban érintett felek közti építő jellegű együttműködést szorgalmazott a politikai és társadalmi stabilitás helyreállítása és a régió népei közötti megbékélés érdekében.

Az egyházfő imát mondott a pénteki afganisztáni földcsuszamlás halálos áldozataiért is. A katasztrófában több mint kétezer-egyszázan vesztették életüket.

A pápa vasárnap délelőtt hálaadó misét mutatott be Lengyelország védőszentje, Szent Szaniszló tiszteletére a római lengyel gyülekezet templomában II. János Pál egy héttel ezelőtti szentté avatására emlékezve.

II. János Pál pápai működése alatt három alkalommal misézett a mintegy húszezer főt számláló római lengyel gyülekezet plébániatemplomában, és mintegy nyolcvanszor pápává szentelése előtt, amikor - még Krakkó érsekeként - rendszeresen járt a Vatikánban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.