Elnökválasztás

Donyeckben és Horlivkában ki sem nyitottak a szavazóhelyiségek

A másik kelet-ukrajnai megyében is a 12 szavazókörzetből csupán kettőben indult el a voksolás, ahol a megyei adminisztráció közlése szerint egyelőre provokációk nélkül zajlik.

2014.05.25 11:10MTI
Forrás: youtube.com

Nem nyitottak ki a kelet-ukrajnai Donyeck városában a szavazóhelyiségek vasárnap reggel az elnökválasztás első fordulójában, a megye másik városában, Horlivkában is zárva vannak - jelentették a helyi Novosztyi Donbassza hírportál újságírói.

Közben a másik kelet-ukrajnai megyében is a 12 szavazókörzetből csupán kettőben indult el a voksolás, ahol a megyei adminisztráció közlése szerint rendben, egyelőre provokációk nélkül zajlik.

Irina Verihina Luhanszk megyei kormányzó Facebook-oldalán felszólította a kijevi parlamentet, hogy fosszák meg mandátumuktól a megye régió párti és kommunista képviselőit, mert szavai szerint a szeparatistákkal együttműködve akadályozták meg a tíz választókörzetben a szavazást.

A két kelet-ukrajnai - Donyeck és Luhanszk - megyében, ahol az oroszbarát szakadárok kikiáltották saját "népköztársaságukat", a szeparatisták előre jelezték, hogy nem engedik lebonyolítani az ukrajnai elnökválasztást a régióban.

Arszenyij Jacenyuk miniszterelnök eközben kifejezte meggyőződését, hogy lesz Ukrajnának legitim elnöke. Ezt azután mondta újságíróknak, hogy leadta szavazatát az egyik kijevi szavazókörben. Médiajelentések szerint Jacenyuk miközben sorban állt, hogy megkapja a szavazólapot, alkalma nyílt beszélgetni néhány választóval.

Megfigyelőként Ukrajnába érkezett Madeleine Albright volt amerikai külügyminiszter. Az egyik kijevi szavazókör meglátogatásakor újságírók előtt kijelentette, hogy szerinte "a mostani Ukrajna történelmének legfontosabb választása".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.