EP-választás

Rendben zajlik a szavazás az amerikai és a kanadai magyar képviseleteken

Rendben folynak szombat reggel óta az európai parlamenti választások az egyesült államokbeli és kanadai magyar külképviseleteken.

2014.05.24 19:29MTI

New Yorkból, ahol a legtöbben, 216-an jelezték részvételi szándékukat, Dávid Andor, a külképviseleti választási iroda vezetője az MTI-nek telefonon elmondta, hogy folyamatosan, fennakadások nélkül zajlik a voksolás.

Washingtonban délig a 71 regisztrált szavazó közül Sándor István konzul tájékoztatása szerint 26-an adták le a voksukat.

Kálmán László Los Angeles-i főkonzul elmondta, hogy a nyugati parti nagyváros magyar külképviseletén helyi idő szerint reggel 9-ig heten adták le szavazatukat az 56 regisztrált választó közül. Rendkívüli esemény nem történt.

Torontóban, ahol szintén nem történt rendkívüli esemény, a 88 bejelentkezett szavazóból Szabó Stefánia főkonzul szerint egyelőre 37-en adták le a voksukat. Megyeri Melinda ottawai magyar konzul az MTI-t úgy tájékoztatta, hogy a kanadai fővárosban a választói névjegyzékbe bejelentkező 19 ember közül eddig 10-en szavaztak.

A választók az amerikai kontinensen az időeltolódás miatt szombaton szavazhatnak Magyarország külképviseletein helyi idő szerint 6 és 19 óra között. Itt azok a magyar állampolgárok adhatják le voksukat, akik magyarországi lakhellyel rendelkeznek, a választás napján külföldön tartózkodnak, valamint május 17-ig felvetették magukat a külképviseleti névjegyzékbe és jelezték, hogy mely városban kívánnak szavazni.

A választási kedv most jóval mérsékeltebb, mint az április 6-i országgyűlési választás esetében volt, amikor a választási névjegyzékbe New Yorkban 808-an, Washingtonban 291-en, Los Angelesben 314-en, Torontóban 289-en, Ottawában pedig 93-an jelentkeztek be.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.