Rálőttek

Belehalt sebesülésébe Hélene Pastor, az egyik leggazdagabb monacói család tagja

A 77 éves asszonyt és 64 éves sofőrjét május 7-én lőtték meg a nizzai L'Archet kórház közelében.

2014.05.21 11:29MTI
freedigitalphotos.net/koko-tewan

Belehalt sebesüléseibe Hélene Pastor, az egyik legvagyonosabb monacói család tagja, akit két héttel ezelőtt lőttek meg Nizzában - közölték az ügyet ismerő források.

A 77 éves asszonyt és 64 éves sofőrjét május 7-én lőtték meg a nizzai L'Archet kórház közelében. Mindketten gépkocsiban ültek, a támadó két lövést adott le rájuk, majd bűntársával együtt gyalog elmenekült a helyszínről.

Hélene Pastor a kórházban a fiát látogatta meg, Gildo Pallanca Pastort, az elektromos sportautókat gyártó Venturi Automobiles alapító-tulajdonosát. A merénylet után a kórházban azt mondták, hogy Hélene Pastor nincs életveszélyben, de a sofőr állapota aggasztó.

A sofőr a merénylet után három nappal halt meg. Az esetnek tucatnyi szemtanúja volt, az ügyészség gyilkossági kísérlet miatt indított eljárást, de az áldozatok halála után már gyilkosságként fogják kezelni az ügyet.

II. Albert herceg, Monaco uralkodója a bűncselekmény után felindultságát fejezte ki a történtek miatt, s támogatásáról biztosította az áldozatokat és hozzátartozóikat.

Hélene Pastor az egyik legvagyonosabb monacói dinasztia tagja, a család birtokolja a mindössze 2 négyzetkilométeres hercegségben található, méregdrága ingatlanok jelentős részét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.