Legalább tíz ember életét vesztette

Kettős robbanás, sok halott Kenyában

Legalább tíz ember életét vesztette, kilencvenen pedig megsebesültek két pokolgépes merényletben pénteken Kenya fővárosában.

2014.05.16 16:18MTI
freedigitalphotos.net/cbenjasuwan

Az egyik robbanószerkezetet a főváros legnagyobb szabadtéri piacán, a péntekenként általában zsúfolt Gikomba piacon, a másikat pedig egy tizennégy személyes jármű közelében hozták működésbe. A mentés még tart, a sebesülteket a közeli kórházakba szállították.

A Kenyatta Nemzeti Kórház megerősítette az áldozatok számáról szóló híreket. "Azonnal vérre van szükségünk. Arra szeretnénk felszólítani a kenyaiakat, hogy jöjjenek és adjanak vért" - mondta az egészségügyi intézmény egyik orvosa.

A nairobi rendőrparancsnok közölte, hogy egyelőre két embert vettek őrizetbe a kettős robbantással kapcsolatban. Az utóbbi napokban az Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Franciaország és Ausztrália is arra figyelmeztette állampolgárait, hogy a terrorveszély miatt ne utazzanak bizonyos tengerparti településekre, egyebek között Mombasába.

A Thomson és a First Choice brit utazási irodák az utóbbi két napban négyszáz ügyfelüket menekítették ki az afrikai országból. A két társaság október 31-ig törölte az összes mombasai járatát.

Kenyában nem ritkák az ehhez hasonló támadások azóta, hogy a kormány 2011 októberében katonákat küldött a szomszédos Szomáliába az al-Shaabab iszlamista terrorszervezet megfékezésére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.