Ismeretlen (tulajdonú) repülő tárgy

Majdnem légikatasztrófát okozott a drón!

Csaknem összeütközött egy pilóta nélküli repülő egy utasszállítóval az Egyesült Államokban.

2014.05.10 08:05MTI
Forrás: Wikipedia

Jim Williams, az amerikai repülésügyi hatóság (FAA) egyik illetékese egy kaliforniai konferencián számolt be arról, hogy a két gép március 22-én, a floridai Tallahassee repülőtér közelében, mintegy 700 méteres magasságban keresztezte egymás útját. Az utasszállító - egy ötvenszemélyes kisgép - pilótája szerint olyan közel voltak egymáshoz, hogy meg volt győződve arról, a drón beleütközik repülőjébe.

Az esetről most először tettek említést nyilvános eseményen.

Az FAA vizsgálatot indított az ügyben, de nem tudta azonosítani a drónt, amely minden bizonnyal - de nem egyértelműen megállapíthatóan - egy polgári célokra használt gép volt. Az Egyesült Államokban terjedőben van ezeknek a repülőknek az alkalmazása a mezőgazdaságban és más ágazatokban.

Williams emlékeztetett rá: a repülő berendezések használóit törvény kötelezi arra, hogy a repüléseket bejelentsék a reptéri hatóságoknak, ha az ötmérföldes (mintegy 8 kilométeres) körzeten belül történik. Az egymáshoz viszonylag közel tartózkodó repülőgépeknek az előírások szerint több száz méteres magasságkülönbséggel és több kilométeres távolságtartással kell közlekedniük.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.