Ki gépen száll fölébe, annak...

Tilos drónokat használni a Yosemite Nemzeti Parkban

Figyelmeztette a turistákat az amerikai Yosemite Nemzeti Park igazgatósága, hogy törvénybe ütközik a pilóta nélküli repülőgépek használata a park területén.

2014.05.05 19:47MTI

A világhírű kaliforniai nemzeti park látogatói egyre gyakrabban hoznak magukkal kamerákkal felszerelt drónokat, hogy madártávlatból készítsenek fényképeket és videofelvételeket önmagukról és a lélegzetelállító tájról, a meredek sziklafalakról.

Az igazgatóság közleményben hívta fel a hétvégén a látogatók figyelmét arra, hogy a pilóta nélküli repülő eszközök használata biztonsági kockázatot jelent, megzavarhatja a park állatvilágát és rontja az érintetlen természetben gyönyörködő kirándulók élményét.

Egyelőre nem tudni, hogy milyen büntetés fenyegeti a dróntilalom megszegőit, és még nem tudni olyan esetről, amelyben valakitől elvették volna a repülő eszközt.

A nemzeti parkot évente 3,8 millió turista keresi fel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.