Kétségbeesett bevándorlók

Négyezer menekültet mentettek ki a tengerből az olaszok

Csak ezen a héten már több mint négyezer-háromszáz, az országba illegálisan bevándorolni próbáló menekültet mentett ki a Földközi-tengerből az olasz haditengerészet.

2014.05.09 21:45MTI
Forrás: Wikipedia

A haditengerészet vasárnap óta több tucat mentőakciót hajtott végre fregattok, járőrhajók és helikopterek bevetésével, amelyek során a menekülteket szállító túlzsúfolt bárkák utasait Szicíliába szállították.

A menekültek között a haditengerészet közlése szerint számos nő és gyerek van. A kimentett embereket öt szicíliai kikötővárosban helyezték el.

Az olasz haditengerészet a Lampedusa szigete mellett tavaly októberben történt két, összesen több mind 360 halálos áldozatot követelő hajókatasztrófa óta megerősítette a járőrözést a Földközi-tengeren Szicília közelében. Ugyanakkor a javarészt afrikai menekülteket ez sem tántorította el, és idén egyre többen próbáltak illegálisan bejutni az ország területére.

Korábban szicíliai polgármesterek "bibliai népáradathoz" hasonlították a helyzetet, és a központi kormánytól kértek segítséget, miután képtelenek elhelyezni a sok menekültet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.