Több százan megsérültek

Gázrobbanás egy floridai börtönben, halottak

Gázrobbanás történt egy floridai börtönben, a detonációban legalább két rab életét vesztette, és több mint százan megsérültek.

2014.05.01 12:11MTI
Forrás: YouTube

A robbanás helyi idő szerint szerda este 11 óra körül történt az egyesült államokbeli Florida északnyugati részén található létesítményben, Pensacola városában. Megyei tisztségviselők arról számoltak be, hogy a robbanás idején mintegy hatszáz rab - négyszáz férfi és kétszáz nő - tartózkodott az épületben, amely részben összeomlott.

Hírügynökségi értesülések szerint száz-százötven rab és fegyőr sérült meg a detonáció következtében. A beszámolók szerint nem volt tűz, a helyszínen tartózkodók a robbanás előtt gázszagot éreztek.

A robbanásnak az illetékesek szerint köze lehet a heves esőzések nyomán kialakult áradásokhoz. A sérülteket kórházba szállították, a többi rabot pedig más börtönökbe vitték át.

Floridában és Alabama partvidékén évtizedek óta nem tapasztalt áradásokat okozott az a viharzóna, amelynek tornádói a héten harmincnégy emberéletet követeltek az Egyesült Államokban.

Az özönvízszerű esőzések egy nap alatt hatvanegy centiméter csapadékot hoztak, Pensacola centrumában 1,2 méter magasan állt a víz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.