Ukrán válság

Oroszország megijedt

Már megint az EBESZ-megfigyelők: az oroszok rájöttek, hogy ők maguk is tagjai a szervezetnek. Ígéretek és kapkodás.

2014.04.26 11:55MTI
Forrás: Wikipedia

Oroszország mindent megtesz az EBESZ katonai megfigyelőinek kiszabadításáért - közölte szombaton Andrej Kelin, a bécsi székhelyű szervezet oroszországi képviselője.

Leszögezte, hogy a Kelet-Ukrajnában foglyul ejtett megfigyelőket mihamarabb ki kell szabadítani, és Oroszország EBESZ-tagországként ennek érdekében minden tőle telhetőt megtesz.

Azt mondta, Oroszország nem ismeri az eset körülményeit, de a fegyvertelen katonai megfigyelők biztonságáért azok felelősek, akik meghívták őket, vagyis az ukrán hatóságok. Olekszandr Turcsinov ügyvivő ukrán államfő viszont azt mondta szombaton, hogy a megfigyelőket elfogása nem történhetett meg a moszkvai vezetők engedélye vagy közvetlen parancsa nélkül.

Szlovjanszk népi felkelőinek képviselője szombati sajtótájékoztatóján közölte: egyelőre nem engedik szabadon a katonai megfigyelőket, mert kémeknek tartják őket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.