Sokan próbálták egyszerre elhagyni a stadiont

Tragédia egy kongói emlékkoncerten: sok embert halálra tapostak

Tizennégy - más források szerint legalább húsz - embert halálra tapostak egy kongói fesztiválon péntekre virradóra.

2014.04.25 17:07MTI
freedigitalphotos.net/pixomar

A fesztivált a februárban Párizsban elhunyt kongói énekes, King Kester Emeneya tiszteletére szervezték az énekes szülővárosában, a Kongói Demokratikus Köztársaság nyugati részén fekvő Kikwit város stadionjában.

A tragédia egy áramszünet alatt következett be, amikor sokan próbálták meg egyszerre elhagyni a stadiont. Bandundu tartomány kormányzatának szóvivője szerint két rendőr is meghalt és nyolcan megsérültek.

Az áldozatok száma még nem végleges, a tragédia pontos okainak feltárására vizsgálat indult. A szerencsétlenség után lemondták a fesztivál folytatását, amelyet az énekes - eredeti nevén Jean Emeneya Mubiala Kwamambu - halálát követő negyvenedik napra szerveztek.

Az énekest március 2-án temették el Kinshasában. King Kester Emeneya több évig a kongói rumba egyik királyának tartott Viva La Musica de Papa Wemba együttesben énekelt, majd saját együttest alapított Victoria Eleison néven, amely 2012-ben ünnepelte fennállásának 30 évét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.