Ukrán válság

Az amerikaiakat vádolják, 200 harckocsijuk meg az ukrán határon sorakozik...

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter azzal vádolta pénteken Washingtont, hogy elferdíti az ukrán válság rendezését célzó genfi megállapodást.

2014.04.25 11:22MTI
Forrás: youtube.com

Lavrov fiatal diplomaták moszkvai értekezletén leszögezte, hogy Oroszország ragaszkodni fog a genfi megállapodás tiszteletben tartásához. A külügyminiszter újra a kijevi hatalmat tette felelőssé a kelet-ukrajnai helyzet súlyosbodása miatt, "megtorló akciónak" nevezte Kijev terrorellenes fellépését. Kijelentette, hogy a kijevi átmeneti kormány végül bíróság előtt fog felelni a kelet-ukrajnai "véres bűncselekményért". Arról is beszélt, hogy Abháziában és Dél-Oszétiában nem kívánják követni a Krím példáját, legalábbis - mint mondta - nem hallott ilyenről.

Hadgyakorlat ürügyén komoly erőket csoportosított Oroszország Ukrajna határához, mintegy kétszáz harckocsit, tüzérséget és gyalogságot - mondta el Jurij Szehejev ukrán ENSZ-nagykövet egy pénteki interjúban.

"Oroszország középső és északi részében lévő katonai körzetekhez tartozó nagy számú tüzérségi, harckocsi és gyalogsági egységek összevonását észleltük a délkeleti határnál" - idézte az ukrán média a tisztségviselőnek az Amerika Hangja rádiónak adott nyilatkozatát. Az ENSZ-nagykövet szavai szerint Moszkva az ukrán határnál Grad rakéta-sorozatvetőt is telepített a térségben. Felhívta a figyelmet arra, hogy ez egy rendkívül veszélyes fegyver, amelyet Oroszország korábban Csecsenföldön vetett be.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.