Féltékenységből ölt a fiatal férfi

Végrehajtották az idei első kivégzést Fehéroroszországban

Kivégeztek pénteken Fehéroroszországban egy kettős gyilkosságért halálra ítélt fiatal férfit.

2014.04.18 18:26MTI
freedigitalphotos.net/worradmu

A 23 éves elítélt édesanyja csak a büntetés végrehajtása után értesült a fia ügyében benyújtott kegyelmi kérvény elutasításáról - hívta fel a figyelmet a Veszna emberi jogi szervezet.

A fehérorosz állami egyetem volt tanulóját felesége és annak szeretője megölése miatt 2013 júniusában ítélték halálra. Súlyosbító körülménynek minősült, hogy a férfi a szerető holttestét feldarabolta, majd egy konténerbe dobta a testrészeket a fej kivételével, amelyet megtartott magának.

A gyilkost végül egy vonaton vették őrizetbe, ahol megtalálták nála az emberi maradványt is. A fiatal férfi beismerte tettét, amelyet féltékenységből követett el. A gyakran Európa utolsó diktatúrájának nevezett Fehéroroszországban ez volt a 2014-es év első kivégzése.

A kelet-európai állam az egyetlen a kontinensen, ahol továbbra is alkalmazzák ezt a szigorú büntetési formát. A végrehajtás módja az elítélt tarkón lövése. Az Amnesty International nemzetközi emberjogvédő szervezet becslése szerint a volt szovjet tagköztársaságban mintegy 400 embert végeztek ki 1991 óta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.