Dél-koreai kompbaleset

Bejutottak a búvárok az elsüllyedt komp hajóterébe

Az éjjel egy újabb holttestet sodort ki a kompból a tengerár, s ezzel 26-ra emelkedett a megerősített halálos áldozatok száma.

2014.04.18 07:10MTI
Forrás: youtube.com

Egy nyolc búvárból álló mentőcsoportnak sikerült bejutnia a dél-koreai vizeken több mint 48 órája elsüllyedt komp belsejébe, és megkezdték az átkutatását - jelentette be a koreai parti őrség pénteken.

A mentők lyukat vágtak a hajótestbe, és a komp kávézójába értek, ahol vezetőkötelet feszítettek ki. Egyelőre nem tudni, hogy találtak-e túlélőket.

Időközben a szerencsétlenséget kivizsgáló ügyész bejelentette, hogy a katasztrófa időpontjában nem a kapitány, hanem egy beosztottja irányította a hajót. "A harmadtiszt állt a kormánynál" - mondta az ügyésze egy sajtótájékoztatón. A kapitány valószínűleg nem is tartózkodott a hajóhídon - tette hozzá.

Az éjjel egy újabb holttestet sodort ki a kompból a tengerár, s ezzel 26-ra emelkedett a megerősített halálos áldozatok száma.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.