Szakadárok PSZH-kat szereztek

Kijev szerint orosz deszantosokat azonosítottak Kelet-Ukrajnában

Kijevi bejelentés szerint orosz deszantosokat azonosítottak a terrorellenes művelet során a kelet-ukrajnai Szlovjanszkban és Kramatorszkban.

2014.04.16 10:56MTI
freedigitalphotos.net/tongdang

"A Donyeck megyében tartózkodó orosz fegyveresek a Kupjanka-1 légideszantos csapatok 45. ezredéhez tartoznak, amelyeknek az állandó állomáshelye Moszkva környékén van" - mondta Vitalij Jarema ukrán első miniszterelnök-helyettes szerdán.

Eközben helyszíni médiajelentések szerint Kramatorszkban szakadárok símaszkos fegyveresek segítségével feltartóztatták és elfoglalták a terrorellenes műveletben részt vevő erőknek a városba behatoló hat páncélozott harcjárművét, és kitűzték rájuk az orosz zászlót.

Nem sokkal később három, orosz zászlót lobogtató katonai jármű tűnt fel Szlovjanszkban. A védelmi minisztérium szóvivője később cáfolta a sajtónak, hogy a szakadárok harcjárműveket szereztek volna meg az ukrán fegyveres erőktől Kramatorszkban.

Bohdan Szenik azt mondta, hogy az orosz zászlót lengető katonai járművekről készült felvételek hamisak. Hozzátette, hogy a fotón letörölték a járművek azonosító számát, a videofelvétel pedig nem is Kramatorszkban, hanem "egészen más helyen" készült. Kramatorszkban eközben az oroszbarát szeparatisták megerősítették barikádjaikat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.