Haladéktalanul

Ügyvezető ukrán külügyminiszter: Moszkva hagyjon fel "provokatív akcióival"

"Oroszország azonnal hagyjon fel provokatív akcióival, amelyeket ügynökei révén hajt végre Kelet-Ukrajnában."

2014.04.12 15:30MTI
freedigitalphotos.net/creativedoxfoto

Andrij Descsica ügyvezető ukrán külügyminiszter telefonon beszélt erről orosz kollégájával, Szergej Lavrovval.

A beszélgetésről az ukrán külügyminisztérium közleményben adott hírt, miután ezen a napon Szlovjanszkban oroszbarát fegyveresek a rendvédelmi és állambiztonsági szervek két épületét is elfoglalták.

Az ITAR-TASZSZ orosz hírügynökség azonban a telefonos konzultációról csak annyit közölt, hogy a felek megtárgyalták a Genfben április 17-re tervezett négyoldalú - az Egyesült Államok, Ukrajna és Oroszország külügyminiszterének, valamint az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselőjének a részvételével rendezendő - tanácskozást az Ukrajnában és az országgal kapcsolatban kialakult helyzetről.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.